Avdelingsleder Fredrik Lauritzen, Nordic PT Manager Atle Arntzen i Elixia og tidligere Virke Trening-direktør Anne Thidemann under fjorårets nasjonale seminar. Foto. Stian Schløsser Møller

Meld deg på vårt nasjonale seminar nå

14. november er det klart for nasjonalt seminar om doping og folkehelse i Lillestrøm. 

Påmelding: Frist 26. oktober
Sted: Thon Hotel Arena, Lillestrøm
Når: 14. november kl. 08-16

Årets nasjonale seminar om doping og folkehelse er det femte i rekken, og tema denne gangen er "Hvordan kan vi skape en sunnere treningskultur?". 

I likhet med tidligere år arrangeres seminaret på Thon Hotel Arena i Lillestrøm, og målgruppen er blant annet helsepersonell, politi, kriminalomsorgen, treningssenteransatte, lærere, idrettslag, kommuner, fylkeskommuner og andre som ønsker økt kunnskap om doping og antidopingarbeid. 

Avdelingsleder for forebygging og folkehelse, Fredrik Lauritzen, ser frem til å møte personer fra et bredt spekter av yrkesgrupper, og høre ulike perspektiver på hvordan vi kan sikre trygge og helsefremmende treningsmiljøer. 

Kroppsfokus og raske løsninger

- Vi er glad for at ungdom er opptatt av å holde seg i form, men i et samfunn med sterkt fokus på kroppslig utseende og raske løsninger, kan en treningsinteresse også få negative konsekvenser i form av usunne treningsregimer, spiseforstyrrelser og bruk av helseskadelige og ulovlige stoffer, sier Lauritzen. 

- Vi må sørge for at trening foregår på en trygg og helsefremmende måte, og for å få til dette må vi heve kompetansen blant de som møter unge og treningsglade. Det er hva vi ønsker å få til med dette seminaret, understreker han. 

Deltakelse på seminaret er gratis og lunsj er inkludert. Fravær eller avmelding etter påmeldingsfristen fører til at man blir fakturert med en "no-show"-avgift på kroner 750. 

Vi kommer tilbake med fullstendig program for dagen. 

Publisert: 21.09.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).