Nesten 2000 dopingstraffer i 2013

WADA publiserer sin første årsrapport om alle sanksjonerte brudd på dopingbestemmelsene.

WADA (World Anti-Doping Agency) har publisert en fyldig rapport over samtlige brudd på dopingbestemmelsene i løpet av 2013.

Rapporten forteller om totalt 1953 sanksjoner mot utøvere og støttepersonell fra 115 forskjellige land fordelt på 89 forskjellige idretter.

- Wada er glad for å tilby den mest utfyllende dopingstatistikken noensinne. Denne nye rapporten om regelbrudd, kombinert med den årlige test-rapporten, vil være verdifull for antidoping-fellesskapets arbeid med å beskytte rene utøvere i alle land verden rundt, sier WADA-direktør David Howman på WADAs nettside.

Wada har tidligere publisert årlige rapporter om testene som utføres ved alle verdens dopinglaboratorier. Først nå offentliggjøres en rapport om hvor mange av de positive prøvene som fører til sanksjoner.

- Rapporten er et supplement til den statistikken som utgis årlig, og ser også på andre typer brudd på dopingbestemmelsene. Gjennom dette kan antidoping-organisasjonene endre og revidere sine teststrategier, sier spesialrådgiver Rune Andersen i Antidoping Norge.

Publisert: 16.06.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler