Ny fylkesmedarbeider i Oppland

Bo Lindblad vil så kunnskapsfrø hos ungdom og skoleansatte.

Bo Lindblad er godt i gang med jobben som Antidoping Norges fylkesmedarbeider i Oppland. Stiftelsen har lokale medarbeidere i fem norske fylkeskommuner, som driver forebyggende arbeid spesielt rettet mot videregående skoler.

- Jeg vil at elevene skal vite hva det er de eventuelt sier ja til, og at de ansatte skal vite hvilke signaler de skal se etter hos elevene, sier Lindblad.

Han ønsker å sette mer fokus på helserådgiverne enn på kroppsøvingslærere i arbeidet sitt.

- Mange hører doping og tenker umiddelbart på idrett, men dette handler vel så mye om doping som samfunnsproblem, sier han.

Lindblad har toppidrettsbakgrunn fra alpinsporten, og var landslagsutøver for Danmark i en årrekke. Han er utdannet diplomtrener i konkurranse- og eliteidrett ved Odense universitet og har seinere tatt lærerutdanning med samfunnsfag og kroppsøving som sine fag. Lindblad er også ansatt som aktivitetskoordinator i Øyer kommune.

Han har brukt de første ukene i Antidoping Norge til planlegging og forberedelser, og er snart klar for å reise ut og møte ungdom på skolene i Oppland.

- Jeg håper å nå ut med et budskap som gjør at de unge går hjem og reflekterer over det som blir sagt. Jeg har et mål om å plante noen små frø, så håper jeg noen av dem vil vokse.

I tillegg til Oppland har Antidoping Norge fylkeskommunale prosjekter i Sør-Trøndelag, Vestfold, Hordaland og Telemark.

- Lokal mobilisering mot doping er et viktig prosjekt for å øke oppmerksomheten omkring doping som samfunnsproblem lokalt. Det bidrar til å øke kunnskap om dopingproblematikken blant ungdom og blant yrkesgrupper som møter ungdom i sitt virke. Vi ønsker å få med oss flere fylkeskommuner på dette, sier Fredrik Lauritzen, prosjektleder for Kunnskapssenteret i Antidoping Norge.

Les mer om den lokale mobiliseringen mot doping i Antidoping Norges årsrapport for 2014.

Publisert: 26.05.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler