NY LEDER: Yvette Dehnes (nr. 2 fra høyre) tar over etter Peter Hemmersbach.

Ny leder av dopinganalysen

Dr. Yvette Dehnes ny leder på Norges laboratorium for dopinganalyse.

I går overtok  Dr. Yvette Dehnes lederjobben på Norges laboratorium for dopinganalyse. Dehnes overtar etter Prof. Peter Hemmersbach som har vært med helt fra starten, midt på 1980-tallet.

Det WADA-akkrediterte laboratoriet er tilknyttet Avdeling for farmakologi ved Oslo universitetssykehus og holder til ved Aker sykehus. Gjennom økonomisk støtte fra Kulturdepartementet legges grunnlaget for det analytiske arbeidet.

Både Antidoping Norge og Anti Doping Danmark analyser sine dopingprøver på Norges laboratorium for dopinganalyse, og World Anti-Doping Agency (WADA) og Norsk Akkreditering sikrer at laboratoriet holder topp internasjonal standard og kvalitet gjennom sine akkrediteringer. Ved siden av sin nøkkelrolle i antidopingarbeidet kommer laboratoriet til å fortsette sitt samarbeid med Farmasøytisk institutt ved Universitetet i Oslo, skriver Oslo universitetssykehus i en pressemelding.

Dr. Yvette Dehnes har vært ansatt på laboratoriet siden 2006.

- Vi er glad for at Yvette Dehnes er den som nå tar over etter Peter Hemmersbach. Hemmersbach har gjort en fantastisk innsats for antidopingarbeidet, både nasjonalt og internasjonalt. For oss representerer Dehnes en kontinuitet i det gode og viktige samarbeidet vi som nasjonal antidopingorganisasjon har med laboratoriet, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

 

Publisert: 16.04.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).