Ny ressurs i arbeidet for en ren idrett

Even Søberg (31) er ny mann i avdelingen for forebygging og folkehelse.

Antidoping Norge iverksatte en ny strategiplan og et nytt organisasjonskart fra 1. januar 2016. Som del av den nye organiseringen ble det etablert en egen avdeling for forebygging og folkehelse, som har ansvaret for alt det forebyggende arbeidet Antidoping Norge gjør.

Avdelingen er nå styrket med ytterligere en person som i hovedsak skal jobbe med det forebyggende arbeidet i idretten. Even Søberg er ansatt i en prosjektstilling som blant annet innebærer oppfølging av særforbund og andre organisasjonsledd i idretten, samt at han skal bidra som foredragsholder i møte med ulike målgrupper.

- Doping er blitt et tema som folk flest må forholde seg til. At jeg gjennom denne jobben har en mulighet til å påvirke unge til å innta et tydelig standpunkt mot doping og få et reflektert forhold til kropp og helse, er noe jeg synes er veldig spennende, sier Even Søberg.

Even er 31 år og opprinnelig fra Løten. Han har en mastergrad i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøgskole og har tidligere vært fagansvarlig for årsstudium i idrett i Active Education.

Med sin brede undervisningserfaring innen idrett og helse, er vi trygg på at Even blir en nyttig forsterkning i vårt arbeid for ren trening og like muligheter.

Vi ønsker Even velkommen!

Publisert: 16.03.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).