Nytt e-læringsprogram for idrettsutøvere

Ren Utøver er oppdatert i henhold til nytt internasjonalt regelverk.

Antidoping Norge lanserte første versjon av Ren Utøver i 2008. E-læringsprogrammet har vært en internasjonal suksess. Programmet har hatt over 60 000 brukere på verdensbasis, ble tatt i bruk av nesten 20 ulike organisasjoner og oversatt til en rekke språk. Store internasjonale særforbund som UCI (sykkel), IAAF (friidrett) og IBU (skiskyting) har benyttet programmet.

Nå er en ny utgave av Ren Utøver klar til bruk, justert i henhold til nytt internasjonalt regelverk – og oppdatert med tanke på ny teknologi.

- Vi har hatt som ambisjon å utvikle et program som på en enkel måte gir nyttig, oppdatert og grunnleggende antidopingkunnskap. Dessuten har det vært viktig for oss å lage et program som er lett tilgjengelig og ikke for omfattende, sier Halvor H. Byfuglien, avdelingsleder for kommunikasjon- og samfunnsavdelingen i Antidoping Norge.

Det forrige programmet tok omtrent halvannen time å gjennomføre. De sju modulene i nye Ren Utøver tar godt under halvparten av tida. Programmet er tilpasset til bruk både på mobil, nettbrett, Mac og PC.

- Programmet passer for toppidrettsutøvere som ønsker å oppdatere seg, men er minst like nyttig for unge utøvere. Også for idrettsledere og medisinsk støttepersonell vil programmet gi en rask og god innføring i antidoping, sier Halvor H. Byfuglien.

MODULENE: 
Dopingkontrollen | Dopinglisten | Regelbrudd | Helsekonsekvenser | Kosttilskudd | Medisinsk fritak | Meldeplikt 

* Hver modul varer i 3-4 minutter, og er bygget opp med videoer, oppgaver og fakta.
* Programmet husker hva du har gjort tidligere, så du trenger ikke ta alle modulene på én gang. Etter gjennomføring av hver modul blir det tilsendt oppsummeringer på epost, og til slutt et diplom for gjennomført kurs.

Antidoping Norge har utviklet Ren Utøver i samarbeid med Anti Doping Danmark.

Klikk deg inn på nye Ren Utøver nå! 

DU KAN VINNE EN IPAD MINI!

Blant de første 1000 personene som fullfører det nye Ren Utøver-programmet, trekker vi ut én som vinner en iPad mini (bildet).

Gå til www.renutover.no og registrer deg som bruker nå. Du kan ta modulene i det tempoet som passer deg, men om du vil være blant de 1000 som kommer med i trekningen, kan du ikke bruke for lang tid!

Publisert: 01.06.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler