Olivier Niggli (nummer to fra venstre) sammen med (f.v.) daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge, WADA-president Craig Reedie og generalsekretær Inge Andersen i Norges idrettsforbund under et Oslo-besøk i fjor.

Olivier Niggli overtar som WADA-direktør

David Howmans etterfølger er hentet fra egne rekker.

Sveitsiske Olivier Niggli overtar som ny generaldirektør i Verdens antidopingbyrå (WADA) etter David Howman i 2016.

Niggli har vært Chief Operating Officer i WADA siden i fjor. Fra 1. januar vil han starte en innkjøringsperiode til han offisielt overtar som øverste administrative leder i WADA fra 1. juli 2016. 

WADA-president Craig Reedie sier firemannskomiteen som skulle finne Howmans erstatter var enige om beslutningen etter et grundig søk. 

- Olivier Nigglis erfaring, kjennskap til WADAs forretninger og strategi og hans lederegenskaper vil fortsette å styrke byråets posisjon som den globale drivkraften for ren idrett. Noen ganger er du heldig nok til å finne den optimale løsningen i egne rekker. Jeg vil også benytte anledningen til å takke David Howman for engasjementet og motet han har utvist i arbeidet med å forme dagens WADA og ønsker ham alt godt for fremtiden, sier Reedie til WADAs nettside.

Niggli overtar på et tidspunkt der det har skjedd mye innen antidopingarbeidet, og ser fram til nye utfordringer. 

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne nye utfordringen mens WADA står ved et slags veiskille for antidoping-arbeidet. Jeg ser fram til å vie kreftene og evnene mine til å beskytte den rene utøveren, sier Niggli.

Niggli er utdannet jurist, og jobbet først som juridisk og siden økonomisk direktør i WADA mellom 2001 og 2011. Etter det var han partner i et sveitsisk advokatbyrå før han vendte tilbake til WADA og sin nåværende jobb i fjor. 

Publisert: 02.12.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler