Dagens versjon av Ren Utøver ble lansert i 2015.

Over 30 000 har gjennomført Ren Utøver

Bare i 2018 har 10 000 skaffet seg grunnleggende kunnskap om antidoping.

Kommunikasjonsleder Halvor Byfuglien i Antidoping Norge. Foto: Stian Schløsser Møller

Ren Utøver er Antidoping Norges e-læringsprogram for idrettsutøvere, trenere, ledere og støtteapparat. Programmet ble lansert for første gang i 2008, og syv år senere - i juni 2015 - ble det lansert i dagens format.

E-læring: Gjennomfør Ren Utøver her!

Siden den gang har over 40 000 registrert seg som brukere og over 30 000 gjennomført samtlige moduler av e-læringen. Bare i 2018 er antallet gjennomføringer snart oppe i 10 000.

- Det er gledelig at så mange ser verdien i å skaffe seg kunnskap om antidoping. Idrettsutøvere har et ansvar for å operere i tråd med dopingbestemmelsene, og Ren Utøver gir nyttig innblikk i viktige regler og prosedyrer, sier kommunikasjonsleder Halvor H. Byfuglien.

Stor økning

De siste årene har det vært en betydelig økning i den forebyggende aktiviteten i norsk idrett. I tillegg til et større antall foredrag og stands og rekordmange gjennomføringer av Ren Utøver, er det stadig mer oppmerksomhet rundt de forebyggende programmene rettet mot idrettslagene og særforbundene.

36 særforbund er i øyeblikket sertifisert som Rent Særforbund, og i første del av 2019 relanserer Antidoping Norge Rent Idrettslag. Den gamle versjonen er ikke lenger tilgjengelig.

- Idrettslagene er en arena hvor unge mennesker formes, og for oss er det viktig å tilby attraktive verktøy for å sette fokus på verdiarbeid og antidoping. Med nye Rent Idrettslag ønsker vi å gi et oppdatert og relevant program som er enda enklere å ta i bruk, sier Byfuglien.

Les også: - Verdensrekord for en antidopingorganisasjon

Publisert: 07.12.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).