Over 4000 nye brukere i 2017

Formidabel oppsving for "Ren Utøver".

"Ren Utøver" er et e-læringsprogram myntet på idrettsutøvere, trenere, ledere og støtteapparat, som gir grunnleggende kunnskaper om antidoping. Programmet er bygget opp rundt sju ulike områder av antidopingarbeidet, og tar cirka 30 minutter å gjennomføre.

"Ren Utøver": Registrer deg eller logg inn her!

Programmet ble lansert for første gang i 2008, men kom ut i ny og oppdatert form i 2015. Siden den gang har over 17 000 personer registrert seg som brukere. 4200 av disse kom i 2015, 8764 i 2016 og drøyt 4000 har kommer til så langt i 2017.

- Vi har sett en betydelig økning de siste månedene, både når det gjelder brukerregistreringer og gjennomføringer av programmet. Dette henger nok sammen med medieomtalen som har vært, i tillegg til at det har vært økt fokus på opplæring av utøvere i særforbundene, sier fagrådgiver Linda Olsen i Antidoping Norge.

Kjapt og enkelt

Norges Skiforbund (1571), Amerikanske Idretters Forbund (1375), Norges Fotballforbund (1108), Norges Luftsportsforbund (604) og Norges Håndballforbund (587) er de fem særforbundene med flest brukere som har gjennomført alle moduler.

Olsen håper nå enda flere vil sette av en halvtimes tid til å gjennomføre det populære e-læringsprogrammet.

- "Ren Utøver" tar kort tid å gjennomføre og er lagt opp på en fengende og lettfattelig måte. Dersom man har dårlig tid, kan man gjennomføre deler av programmet og plukke opp tråden igjen når man har tid , sier hun.

Videoer, oppgaver, fakta

For hver modul man gjennomfører får man tilsendt en oppsummering på e-post. Ved gjennomføring av alle får man et diplom for fullført kurs.

De syv modulene er bygget opp med videoer, oppgaver og fakta, og dekker følgende områder: Dopingkontrollen, dopinglisten, regelbrudd, helsekonsekvenser, kosttilskudd, medisinsk fritak og meldeplikt.

Publisert: 28.02.17 - Oppdatert: 11.12.17

Flere artikler