Pressemelding 13. oktober 2016

Antidoping Norges kommentar etter pressekonferansen til Norges Skiforbund (NSF) og Therese Johaug.

Pressemelding: 13. oktober 2016

Norges Skiforbund (NSF) og Therese Johaug bekreftet på en pressekonferanse torsdag 13. oktober at utøver har testet positivt på klostebol. 

Prøven ble innhentet av Antidoping Norge utenfor konkurranse fredag 16. september, og ifølge analyserapporten fra Norges laboratorium for dopinganalyse inneholdt prøven det forbudte stoffet klostebol. Klostebol sorterer under dopinggruppe S1 (anabole stoffer).

Utøver har forklart at hun har fått i seg stoffet via preparatet Trofodermin, som blant annet inneholder virkestoffet klostebol. Dette er et preparat som ikke er for salg i Norge. Antidoping Norge kan bekrefte at utøver oppførte Trofodermin på dopingkontrollskjemaet.

- Vi vil nå følge våre rutiner og sikre at denne saken blir opplyst på en best mulig måte før vi legger den fram for vår uavhengige påtalenemnd. Dette er en trist sak for de involverte parter og vi har stor forståelse at det er en tøff belastning for de som er direkte berørt, sier daglig leder Anders Solheim.

Han understreker at dette er en sak som selvsagt har høyeste prioritet hos Antidoping Norge.

- Nå er det viktig at den behandles grundig og at vi sikrer at alle sider av saken opplyses på best mulig måte, også de forhold som taler til utøvers gunst, slik at vi kan legge den fram for Påtalenemnden for vurdering, sier Anders Solheim.

Inntil saken har vært behandlet i Påtalenemnden, vil ikke Antidoping Norge gi ytterligere kommentarer enn det som ble gitt i forbindelse med dagens pressemøte.

 

Publisert: 13.10.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler