Fredrik Lauritzen er leder for avdeling for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge. Foto: Stian Schløsser Møller

Regjeringen foreslår driftsstøtte på 7,7 millioner

Liten økning til arbeidet mot doping som samfunnsproblem.

Torsdag la finansminister Siv Jensen frem forslaget til statsbudsjett for 2018. Her foreslås det at Antidoping Norge skal tildeles 7,7 millioner kroner i driftsstøtte til arbeidet mot doping som samfunnsproblem.

Nasjonalt seminar 13. november: Meld deg på her (gratis)

I begrunnelsen står det at "Antidoping Norge har en sterk posisjon i det internasjonale antidopingarbeidet og har også påtatt seg en pådriverrolle i arbeidet mot doping som samfunnsproblem. Konferansen Doping and Public Health", som ble arrangert i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet i juni 2017, samlet 230 deltakere fra 40 land og bidro til å løfte temaet nasjonalt og internasjonalt".

7,7 millioner kroner vil være en økning på 200 000 kroner fra driftsstøtten Antidoping Norge mottok for 2017.

- Vi opplever økt oppmerksomhet om doping som samfunnsproblem, og fagpersoner fra hele landet ønsker relevant og oppdatert kunnskap om tematikken. Samtidig inngår vi stadig flere tverrfaglige samarbeid med kommuner og fylkeskommuner med mål om å legge til rette for dopingfrie og helsefremmende ungdoms- og treningsmiljør. Forslaget på 7,7 millioner kroner viser at regjeringen vil videreføre den styrkingen dette arbeidet har opplevd de senere årene, sier avdelingsleder for forebygging og folkehelse, Fredrik Lauritzen. 

Publisert: 12.10.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler