Ren Utøver med 15 000 fullførte

E-læringsprogrammet har hatt tusenvis av nye brukere de siste månedene.

Ren Utøver ble lansert i sin nye versjon for snart to år siden, nærmere bestemt 1. juni 2015.

I løpet av disse to årene har nå snart 15 000 brukere fullført den norske versjonen. Ytterligere ca. 5000 personer har vært innom programmet, men ikke fullført alle de sju modulene. Programmet fikk stor oppmerksomhet i forbindelse med Therese Johaug-saken, og bare siden nyttår har over 6000 brukere tatt seg gjennom e-læringsprogrammet.

Ren Utøver er bygget opp omkring sju utvalgte områder innenfor antidopingarbeidet, som for eksempel dopinglisten, dopingkontrollen og kosstilskudd. Det tar ca. 30 minutter å gjennomføre alle modulene, men det er ikke nødvendig å ta alt på en gang. Programmet er et flott utgangspunkt for antidopingopplæring i for eksempel idrettslag eller på skoler.

- Vi ser at det har blitt en økende interesse og oppmerksomhet rundt det forebyggende antidopingarbeidet i norsk idrett, og mange særforbund, klubber og lag stiller gjennomføring av Ren Utøver som et krav til utvalgte utøvergrupper. Ren Utøver er ikke et program som gir uttømmende kunnskap om antidoping, men sikrer viktig og grunnleggende opplæring, sier fagrådgiver Linda Olsen i Antidoping Norge.

Når du har fullført alle modulene, vil dette bli registrert og du vil motta et diplom på e-post.

Ren Utøver er utviklet av Antidoping Norge, i samarbeid med Antidoping Danmark og det norske firmaet Transform. Programmet er i tillegg tatt i bruk av flere nasjonale antidopingbyråer og internasjonale særforbund.

I Norge er fotball den idretten med flest fullførte brukere (ca. 2000), fulgt av Amerikanske idretters forbund og Norges Skiforbund som begge i skrivende stund har i overkant av 1700 fullførte.

 

Publisert: 09.05.17 - Oppdatert: 11.12.17

Flere artikler