Rune Andersen leder IAAF-komité

Antidoping Norges spesialrådgiver leder komitéen som skal passe på russernes opprydning i friidretten.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har opprettet et «inspection team» - en inspeksjonskomité - som skal vurdere om det Russiske friidrettsforbundet (ARAF) skal få tilbake medlemsskapet i IAAF.

Russerne ble suspendert fra internasjonal friidrett etter at den uavhengige WADA-komitéen la fram sine funn sist uke.

Komitéens oppgave blir å verifisere reformene som russisk friidrett må gjennomføre for å aksepteres av IAAF igjen.

- Jeg er beæret over å ha blitt spurt av Sebastian Coe om å lede verifiseringsprosessen. Jeg har viet livet mitt til ren idrett, og det er på vegne av de uskyldige utøverne som er russisk friidretts framtid at vi går løs på oppgaven med å sikre rettferdige og ærlige konkurransevilkår, sier Andersen i en pressemelding fra IAAF.

IAAF-president Sebastian Coe forteller at kriteriene for verifisering er satt etter samtaler med WADA. Han er godt fornøyd med gruppen som skal forsikre at kriteriene blir oppfylt.

- Inspeksjonskomitéen på fem personer har ekstraordinær erfaring som vil sikre at ARAF rydder opp i idretten sin. Jeg er veldig glad for at den vil bli ledet av Rune Andersen, som har en anerkjent posisjon i antidoping-miljøet, sier Coe.

I tillegg til Andersen, som har fortid som WADA-direktør, består komitéen av fire IAAF-styremedlemmer:

Abby Hoffman (Canada)
Anna Riccardi (Italia)
Frank Fredericks (Namibia)
Geoff Gardner (Norfolkøya/Australia)

Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, er glad for at Andersen er utpekt som leder for komitéen. 

- Vi synes det er flott at Rune Andersen med sin kompetanse kan bidra til å bringe ytterligere klarhet i hva som har foregått i russisk friidrett, og ikke minst bidra til at det nå settes fart i å rydde opp. Antidoping Norge ønsker å bidra i utviklingen av det internasjonale antidopingarbeidet, og det oppdraget Rune Andersen nå tar fatt på, er svært viktig for å beskytte rene utøvere, sier Solheim.

 

I videoen under kan du bli bedre kjent med Rune Andersen og hans engasjement for antidoping-arbeidet. Videoen er en del av holdningskampanjen «Ærlig talt». Du finner flere slike videoer på renidrett.no eller på Antidoping Norges Youtube-kanal.

Honestly; Rune Andersen. Director of WADA. from Rakke Multimedia on Vimeo.

Publisert: 17.11.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler