Kommunikasjonsansvarlig Kari Lingsom (t.v.) og generalsekretær Kari Uglem i Norges Triatlonforbund (NTF).

Setter antidoping på agendaen

Norges Triatlonforbund inngikk avtale om å bli Rent Særforbund. 

Norges Triatlonforbund (NTF) signerte 7. september avtale med Antidoping Norge om å bli Rent Særforbund, og har dermed forpliktet seg til å sette antidopingarbeidet på agendaen og gjennomføre tiltak beskrevet i en egen handlingsplan.

Rent Særforbund er et konsept som skal sikre et minimum av antidopingkunnskap i organisasjonen, og bidra til at man viser tydelige holdninger til doping gjennom konkrete handlinger. Antidoping Norges rolle er å veilede, bistå og fasilitere gjennomføringen. 

NTF er godt i gang med sine tiltak, og allerede har samtlige ansatte på forbundskontoret gjennomført e-læringsprogrammet Ren Utøver. Det har også trenere, ledere og andre med verv i organisasjonen gjort.

- Jeg er imponert over hvordan NTF har jobbet for å forankre disse holdningene i organisasjonen. Styret har gått foran som et godt eksempel, og de har lykkes med å ansvarliggjøre veldig mange ledd i organisasjonen, sier fagrådgiver Linda Olsen i Antidoping Norge.

- Vi ønsker en ren idrett

Landslagsutøverne er ifølge handlingsplanen pliktig til å gjennomføre e-læringsprogrammet Ren Utøver, og i tillegg ha nulltoleranse for doping som en del av kontrakten de har med forbundet. Eliteutøverne skal også kunne brukes i holdningsarbeidet, og antidoping skal være på agendaen under samtlige samlinger i NTFs regi. 

I tillegg til klare tiltak innen en rekke av organisasjonens virksomhetsområder, har NTF også utarbeidet en beredskapsplan de skal følge om det dukker opp en dopingsak. 

- Det er viktig både for styret i Norges Triatlonforbund og for meg som generalsekretær at vi får ekte og ærlige resultater. Det er også en selvfølge for oss at vi skal engasjere oss ut fra visjonen om ekte utfordringer, ekte mestring. Vi ønsker en ren idrett, og da er det viktig å være et Rent Særforbund, sier generalsekretær Kari Uglem. 

Publisert: 12.09.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).