Setter antidoping på timeplanen – lanserer «Ren Elev»

Med «Ren Elev» vil Antidoping Norge øke kunnskap og bevissthet om doping blant elever i den videregående skolen. 

Daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim. Foto: Stian S. Møller

«Ren Elev» er et undervisningsopplegg i antidoping tilpasset lærere og elever i den videregående skolen. Programmet består av presentasjoner, oppgaver og videoklipp, og inkluderer dessuten e-læringsprogrammet «Ren Utøver». 

Ren Elev: Les mer og registrer deg her

- Det er grunn til å tro at mange unge i Norge på ulike måter er berørt av dopingproblematikken. Vi mener skolen er en viktig arena, med et stort potensial når det gjelder å spre kunnskap og gode holdninger. I vårt forebyggende arbeid er vi opptatt av å tilby attraktive, oppdaterte og relevante opplegg for ulike målgrupper. Med Ren Elev har vi utviklet et program som er enkelt å ta i bruk for lærere og et program som vil oppfattes som interessant og lærerikt for elever, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

Vil overbevise myndighetene

Også WADAs generaldirektør, Olivier Niggli, mener det er nødvendig å få antidoping på timeplanen, og mener dette er noe som bør prioriteres fremover.

- Vi har allerede gjort en innsats for å få informasjon om antidoping inn i læreplanene, men det har vært vanskelig, ettersom læreplanene allerede er fulle. Jeg håper imidlertid vi klarer å overbevise myndighetene til å gjøre plass til et antidopingprogram i skolen, sier generaldirektør Olivier Niggli i WADA.

«Ren Elev» erstatter «Ren Skole»-programmet som har eksistert siden 2010, og er bygget opp av seks moduler som tar for seg ulike aspekter av tematikken:

  • Dopingmidler
  • Konsekvenser av bruk av anabole androgene steroider
  • Motivasjon for dopingbruk
  • Kosttilskudd
  • Ren trening
  • Idrett og doping

Undervisningen kan gjennomføres både på PC, nettbrett og smarttelefon.

230 deltakere, 40 nasjoner

«Ren Elev» ble presentert på Antidoping Norge og Helse- og omsorgsdepartementets internasjonale konferanse i Oslo fredag.

Over 230 deltakere og 40 nasjoner har vært representert under konferansen, som har hatt til hensikt å spre kunnskap og øke bevissthet om doping som samfunnsproblem. 

Publisert: 09.06.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler