Signerte samarbeidsavtale om Rent Særforbund

Svømmeforbundet signerte i dag en avtale om «Rent Særforbund» med Antidoping Norge.

Norges Svømmeforbund har lagt ned et solid stykke arbeid for å utvikle en handingsplan mot doping, noe som nå resulterer i at har signert avtale med Antidoping Norge om «Rent Særforbund».

- Det at vi har signert med Antidoping Norge er noe vi tar alvorlig, og selvfølgelig skal ta alvorlig. Dette er noe vi ønsker å forankre både i forbundet og alle klubbene, særlig med tanke på det samfunnsansvaret vi har i både bredde- og toppidrett, sier Bjørn Soleng, generalsekretær i Norges Svømmeforbund.

Rent Særforbund skal sikre et minimum av antidopingkunnskap i organisasjonen, og vise tydelige holdninger til doping gjennom en handlingsplan. Handlingsplanen inneholder et sett med obligatoriske punkter, i tillegg til konkrete forebyggende aktiviteter som gjennomføres i fellesskap.

-  Dette forsterker samarbeidet vi allerede har med Svømmeforbundet. Det er en svært viktig brikke som nå er kommet på plass. Svømmeforbundet og -klubbene har mange medlemmer i alle aldre og på alle nivåer, og vi er glade for at en avtale nå ble signert, sier daglig leder i Antidoping Norge, Anders Solheim.

Neste steg er å få selve sertifiseringen på plass.

Publisert: 07.10.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler