Fra Venstre: WADA-president Sir Craig Reedie, første visepresident i NIF Kristin Kloster Aasen, daglig leder i Antidoping Norge Anders Solheim og kulturminister Linda Hofstad Helleland Foto: Kulturdepartementet/Elisabeth Fjørtoft

Står sammen om internasjonalt antidopingarbeid

- Vi hadde en veldig god samtale med WADA-president sir Craig Reedie. Vi presenterte vår felles uttalelse om et styrket antidoping-arbeid og opplevde at intitativet ble satt svært stor pris på, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Kulturministeren har invitert WADA-presidenten til Norge for å diskutere utfordringene WADA står overfor og arbeidet for en ren idrett. Under møtet fikk WADA-presidenten overlevert en felles uttalelse som gir tydelig støtte til WADAS uavhengighet, der Kulturdepartementet, Norges Idrettsforbund og Antidoping Norge står som felles avsendere.

- Norge har i en årrekke hatt en ledende posisjon i internasjonalt anti-doping arbeid, sier Helleland. Vi er sikre på at et samarbeid mellom myndigheter, antidopingorganisasjonene og idretten er essensielt for at dette viktige arbeidet skal lykkes. Vi håper at vi med dette initiativet vil sette et eksempel for andre land, som så vil følge i våre fotspor.  

Les uttalelsen her! 

Publisert: 27.09.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler