Statsminister Erna Solberg åpner "Clean Sport = Fair Outcome?"-konferansen i Oslo 25. juni. Foto: European Commission / Theodore Markovic

Statsminister Erna Solberg åpner antidopingkonferanse i Oslo

25. juni arrangeres «Clean Sport = Fair Outcome?»-konferansen på Grand Hotel i Oslo. Statsministeren skal stå for den offisielle åpningen.

Programmet er klart. Se oversikten over hvem som kommer her

Konferansen er et samarbeid mellom Antidoping Norge, World Forum for Ethics in Business og FairSport, og samler både internasjonale eksperter, idrettsledere og utøvere. Det er lagt opp til en rekke foredrag og aktuelle diskusjoner, og bakteppet for arrangementet er den kaotiske situasjonen som preget internasjonal idrett i opptakten til OL i Pyeongchang.

Visepresident i WADA, Linda Hofstad Helleland, professor Richard McLaren, USADA-sjef Travis Tygart, FairSport-president Johann Olav Koss, NIF-president Tom Tvedt og verdensmester i roing, Birgit Skarstein, er blant profilene som kommer til Grand Hotel 25. juni.

Nå er det også klart at statsministeren vil være til stede for å åpne konferansen.

- Dette blir en stor begivenhet, og vi ser frem til å være vertskap for en rekke eksperter og ledere innen både antidoping og idrett. Vi er spesielt glade for statsministerens engasjement, og at hun prioriterer å være her for å åpne konferansen, sier Solheim.

Hvordan endte idretten opp i et dopingkaos? Gjør vi nok for de rene utøverne? Hvordan kan vi styrke antidopingarbeidets struktur og rammeverk? Handler etikk i idretten om mer enn å bare følge reglene?

Dette er noen av problemstillingene som skal løftes under konferansen på Grand Hotel. Den varer fra 12.30 til 18.15.

Publisert: 08.06.18 - Oppdatert: 22.06.18

Flere artikler