- Steroidebrukere oppfattes oftere som nevrotiske

Doktoravhandling tar for seg folks syn på brukere av anabole steroider.

Ikke-medisinsk bruk av anabole steroider er ikke bare fysisk skadelig, men kan også gå ut over brukernes familie og omgivelser. Det er også tilfeller av selvmord som følge av bruk av ikke-medisinsk bruk av anabole steroider.

Det forteller postdoktor Dominic Sagoe ved Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen til Dagens Medisin.

I slutten av mai forsvarte han en doktoravhandling der han blant annet har undersøkt hvordan folk oppfatter personligheten til brukere av anabole steroider. 

- I tillegg til å ha negative konsekvenser for det psykologiske og fysiologiske hos personene som bruker dette, kan det også føre til at personer ser på misbrukerne på en negativ måte og skader det sosiale selvbildet til personen. Tidligere forskning har også vist at det kan være effektivt å bruke dette som argument for å forhindre at ungdom begynner å bruke anabole steroider, sier Sagoe.

Han sier at brukere av anabole steroider blir oppfattet som mer nevrotiske enn ikke-brukere.

Sagoe og forskningsmiljøet ved Universitetet i Bergen er blant Antidoping Norges samarbeidspartnere på nåværende og fremtidige forskningsprosjekter.

Publisert: 25.06.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler