- Stor ledelsessvikt i sykkelsporten

Anti Doping Danmark med rapport om doping i sykkelsporten 1998-2015.

Anti Doping Danmark (ADD) har i dag publisert sin rapport om doping i sykkelsporten mellom 1998 og 2015.

«Dopingrapport avdekker stor ledelsessvikt i sykkelsporten», skriver ADD og Danmarks Idrætsforbund i en felles pressemelding.

De skriver at undersøkelsene blant annet avdekker at danske ledere i sykkelsporten har unlatt å reagere til tross for at de har visst om doping blant egne ryttere. Bjarne Riis, Johnny Weltz og Alex Pedersen som alle har vært ledere for laget som blant annet har hett Team CSC, har alle innrømmet overfør undersøkelsesgruppen bak rapporten at de kjente til at det ble brukt doping på laget uten å reagere.

- Det er helt uakseptabelt. Man har som leder et spesielt ansvar og en handleplikt som de etter vår oppfatning ikke har levd opp til, sier ADD-direktør Michael Ask.

Undersøkelsesgruppen mener det dreier seg om straffbare brudd på dopingreglementet, men at det grunnet foreldelsesfristen ikke kan reises saker. Innrømmelsene dreier seg om forhold som ligger flere år tilbake i tid.

50 personer fra Danmark og andre land har blitt intervjuet i undersøkelsene til rapporten.

Publisert: 23.06.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).