Antidoping Norges rådgiver innen folkehelse, Margaret Tveitan, flankert av Susanne Broström (t.v.) og Annica Börjesson fra Dopingjouren.

Svensk besøk hos Antidoping Norge

Nabolandene står sammen i kampen mot doping.

Onsdag fikk Antidoping Norge besøk av sykepleierne Susanne Broström og Annica Börjesson fra den svenske organisasjonen Dopingjouren. Organisasjonen jobber for å øke kunnskapen om konsekvensene av dopingmisbruk, spesielt innenfor helsesektoren, og består totalt av tre sykepleierer og én lege.

- Det har vært en bra dag, hvor vi har fått et innblikk i hvordan antidopingarbeidet foregår i Norge, sier Broström.

- Arbeidet er mer strukturert her, og man jobber samlet mot doping både i samfunnet og i idretten, supplerer Börjesson, som i tillegg til å være sykepleier også er doktorand.

Dopingjouren holder til ved Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, og hører til under avdelingen for klinisk farmakologi. I tillegg til å jobbe med kompetanseheving i helsesektoren, har organisasjonen en tjeneste hvor de som har spørsmål om doping kan ta kontakt – helt anonymt – via spørreskjema på nett eller per telefon.

Antidoping Norge har en tilsvarende tjeneste: Gjennom Dopingkontakten kan man via telefon eller spørreskjema stille dopingrelaterte spørsmål til våre eksperter – helt anonymt. Dopingkontakten, som het Dopingtelefonen før den ble underlagt Antidoping Norge 1. januar 2016, har samarbeidet med Dopingjouren helt siden 2003. De har delt både erfaringer og kunnskap, og og samarbeidet dem imellom har betydd mye for den faglige utviklingen. 

- Dopingkontakten hadde ikke vært det den er, uten det tette samarbeidet med Dopingjouren, sier Antidoping Norges rådgiver innen folkehelse, Margaret Tveitan. 

Les flere saker fra Antidoping Norge her!

Publisert: 11.05.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler