- Teknikken blir ikke svekket under soning av dopingstraff

Styrke og utholdenhet er ikke de eneste langtidseffektene av dopingbruk.

Den tidligere tresteghopperen Francis Dodoo sitter i WADAs utøverkomité. Han har tatt til orde for strengere straffer og lengre utestengelser for dopingsyndere. I den nyeste episoden av intervjuserien «WADA Talks», løfter han fram et aspekt som ofte blir glemt når man diskuterer varighet på utestengelse og langtidseffekt av doping.

Ghaneseren sier at mens vi ofte diskuterer om en utøver har mistet effekten på styke eller utholdenhet etter å ha sonet en dopingstraff, finnes det andre gevinster ved dopingbruk som ikke blir borte over tid.

- Når en person doper seg, klarer de flere repetisjoner på trening. Enten det er å kaste en baseball eller hoppe tresteg. Jeg var trestegsutøver, og på grunn av belastningen kan du ikke hoppe tresteg mer enn to ganger i uka. Du trenger to hele dager restitusjon mellom hver økt med hoppetrening. Hvis noen bruker steroider, og kan trene tre-fire-fem ganger i uka, vil de helt klart få bedre teknikk. Den effekten blir ikke borte med tida. Hvis du har en bedre teknikk enn andre, blir ikke den borte mens du soner, sier Dodoo.

Publisert: 13.08.15 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler