Rådgiver Morten Heierdal under et foredrag for studentene ved politihøgskolen i Oslo. Foto: Lars Vestad

- Verdensrekord for en antidopingorganisasjon

Omfattende forebyggende aktivitet i 2017. Se tallene her.

I 2017 holdt Antidoping Norge (ADNO) 613 foredrag for 32 000 mennesker.

Foredragene har blant annet blitt holdt for idrettslag, skoleelever, ansatte i kommuner og fylkeskommuner, studenter, foreldre, innsatte og ansatte i fengsel, politi og en rekke andre.

Foredrag: Bestill foredrag fra Antidoping Norge her

Avdelingsleder for forebygging og folkehelse, Fredrik Lauritzen, gleder seg over at budskapene om sunne holdninger til kropp, helse og ren trening har nådd et så bredt publikum over hele landet.

Lauritzen mener det er mange som fortjener en takk for at aktiviteten er så høy som den er.

- Åpner døra og viser vilje
- Vi hadde ikke klart dette uten tilskuddene vi har fått fra myndighetene. Jeg vil også løfte frem de vi møter ute i lokalsamfunnene. De åpner døra for oss og viser vilje til å sette antidoping på agendaen. 613 foredrag i løpet av et kalenderår er verdensrekord for en antidopingorganisasjon, det er jeg ikke i tvil om, sier Lauritzen.

I tillegg til arbeidet som gjøres inn mot idretten, har ADNO en klar ambisjon om å være ledende i arbeidet for et dopingfritt samfunn. Mye ressurser legges derfor i å spre kunnskap og kompetanse blant unge og de som jobber i yrkesgrupper som berøres av problematikken.

Gjennom samarbeidsprosjekter med kommuner og fylkeskommuner, og programmer rettet mot skoler, treningssentre og idrettslag, sørger ADNO for stor aktivitet både små og store steder over hele landet.

Les mer: Lokal mobilisering mot doping

- Vi inngår stadig flere samarbeid med lokale aktører, og dette genererer naturlig nok økt aktivitet. Det lokale engasjementet rundt antidoping er større enn noen gang, sier Lauritzen.

Opplæring og kompetanseheving
I øyeblikket har ADNO samarbeidsavtaler med fire fylkeskommuner og et tosifret antall kommuner. I tillegg til å snakke om trening, helse og ungdomskultur gjennom foredrag og aktiviteter, er det et sterkt fokus på å skape ressurspersoner i lokalmiljøene.

- Vi ønsker å bedrive opplæring av nøkkelpersoner i for eksempel kommuner, idrettslag og skoler, slik at de selv kan ta tak i det forebyggende arbeidet gjennom sitt eget virke. Dette er et viktig steg på veien mot å bygge en sunn treningskultur, uten doping, tuftet på gode verdier, sier han.

Over 110 000 visninger: Se Antidopingskolen her

Publisert: 15.02.18 - Oppdatert: 06.06.18

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).