Rådgiver Eirin Rise i avdeling for forebygging og folkehelse.

- Vi ser at unge sliter

Antidoping Norge og Lørenskog kommune inviterer til folkemøte. 

Torsdag 26. mai arrangerer Antidoping Norge og Lørenskog kommune folkemøte om ungdom, kropp og doping ved Mailand videregående skole. Møtet begynner klokken 18 og innledes av Skolehelsetjenesten, politiet og treningssenterkjeden Condis, før Eirin Rise i Antidoping Norge skal holde innlegget "Doper seg til perfekt kropp". 

- Vi ser at unge sliter med kroppspress og forholdet til egen kropp. Hovedtyngden av de som begynner med doping er i slutten av tenårene og starten av tjueårene, og vi er bekymret for at ungdom med utfordringer knyttet til egen kropp ser doping som en snarvei til målet om å få en veltrent kropp. Det er fint mulig å få den kroppen man ønsker gjennom ren trening, sier rådgiver i avdeling for forebygging og folkehelse, Eirin Rise. 

Dopingvarsel: Fortell oss det du vet - helt anonymt

På folkemøtet skal også Innveig Innerdal holde et foredrag om fitness og doping blant jenter, før Morten Heierdal avslutter med sin historie om "Den lange veien tilbake". Avdelingsleder Fredrik Lauritzen oppfordrer alle til å møte opp, og understreker at det ikke bare er unge som kan ha nytte av å få med seg folkemøtet. 

- Dette er en fin anledning for alle som potensielt kan møte problematikken, enten det er gjennom arbeid i kommunen, på treningssenter, eller som foreldre. Her kan man få grunnleggende kunnskap om doping som er nyttig for å se tegn på bruk i en tidlig fase, men også for å være en god diskusjonspartner og veileder for de unge i spørsmål som dreier seg om doping, kropp og bruk av kosttilskudd, sier Lauritzen.  

Se hele programmet her! 

Publisert: 19.05.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).