Lagring og retesting av prøver var ett av temaene på dag to av WADA-symposiet i Lausanne.

- Viktig for å styrke det internasjonale arbeidet mot doping

Denne uka var ADNO til stede på det årlige WADA-symposiet i Lausanne. 

Anne Cappelen, fagsjef, kvalitetsledelse i Antidoping Norge. Foto: Stian S. Møller

Det overordnede temaet for de tre dagene var «Shaping the Future of Clean Sport», og fokus har vært på hvordan man kan bruke de siste årenes manipulasjon av systemet, teknologiske nyvinninger, nye finansieringsmodeller etc. for å styrke antidopingsystemet.

Les også: To år, 332 tips og 21 dopingsaker

Over tre dager har det vært presentasjoner, intervjuer, paneldebatter, workshops og møter, deriblant en debatt om gjenoppbyggingen av det russiske antidopingsystemet med representanter fra både det russiske antidopingbyrået (RUSADA), UK Anti-Doping, IOC og WADA.

- I mine øyne var det et vellykket symposium, med mange gode perspektiver på hvordan vi kan heve kvaliteten på det internasjonale antidopingarbeidet, sier fagsjef Anne Cappelen i Antidoping Norge (ADNO).  


Knytter kontakter

Cappelen var en av flere representanter for ADNO i Lausanne, og ledet blant annet en paneldebatt på dag to av symposiet. Hun er godt fornøyd med utbyttet fra arrangementet, hvor det var representanter for både utøvere, internasjonale særforbund, myndigheter, nasjonale antidopingbyråer, laboratorier, arrangører og flere andre grupper. 

- Det å møte folk ansikt til ansikt, knytte bånd og legge til rette for samarbeid, det er ekstremt viktig for å styrke det internasjonale arbeidet mot doping, sier hun.

Dette var 14. gang WADA-symposiet ble arrangert. 

Les også: Verdensrekord for en antidopingorganisasjon

 

Publisert: 23.03.18 - Oppdatert: 06.04.18

Flere artikler