WADA har sluppet dopinglisten for 2017

Trer i kraft 1. januar 2017. 

Dopinglisten 2017

Dopinglisten forteller hvilke stoffer og metoder som er forbudt i og utenfor konkurranse, og hvilke stoffer som er forbudt bare i enkelte idretter. Listen, som er en av fem internasjonale standarder som er obligatorisk for alle som er underlagt Verdens antidopingkode (WADC), ble godkjent av WADA-styret 21. september og trer i kraft 1. januar 2017. 

Les også: Angivelse av salbutamol-dosering endret i ny dopingliste

- Alle idrettsutøvere i verden blir målt mot denne standarden, og det kan ikke være toleranse for de som bryter reglene med overlegg, sier WADA-president Craig Reedie i en uttalelse. 

- Listen blir oppdatert hvert år og offentliggjort tre måneder før den trer i kraft, slik at alle interessenter - spesielt utøvere og støtteapparat  - har god tid til å gjøre seg kjent med listen og endringene, legger han til. 

Les også: Sammendrag og forklaringer av hovedendringene

WADAs generaldirektør, Olivier Niggli, forteller at arbeidet med å gå gjennom dopinglisten er en omfattende prosess. 

- I gjennomgangen av listen tar eksperter for seg vitenskapelig og medisinsk forskning, trender, samt etterretning samlet inn fra politi og farmasøytiske selskaper for å ligge foran de som ønsker å jukse, sier han. 

Publisert: 30.09.16 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).