WADA publiserte dopinglisten for 2018

Se listen og oversikt over de viktigste endringene. 

Fredag 29. september publiserte WADA dopinglisten for 2018. Dopinglisten, som omtaler hvilke stoffer og metoder som er forbudt i og utenfor konkurranse, ble godkjent av WADAs Executive Committee 24. september og trer i kraft 1. januar 2018. 

- Det er viktig at utøvere og deres støtteapparat tar seg tid til å se over listen, og at de tar kontakt med sine respektive antidopingorganisasjoner dersom de er i tvil om et stoff eller en metode er forbudt eller ikke, sier WADA-president Sir Craig Reedie til organisasjonens hjemmeside

Dopinglisten 2018: Les og last ned her!

Sammendrag: De viktigste endringene

Omfattende prosess

Den årlige revideringen av dopinglisten ledes av WADA og starter med et innledende møte i januar. De påfølgende ni månedene samler WADAs ekspertgruppe informasjon, hører på innspill fra interessenter og legger frem forslaget til ny liste for WADAs komité for helse, medisin og forskning (HMR). 

Det er denne komiteen som gjør sine anbefalinger til WADAs Ecexutive Committee, som til slutt godkjenner listen på sitt møte i september. 

- Når listen revideres, undersøker ekspertene vitenskapelig og medisinsk forskning, trender og etterretning samlet fra politi og legemiddelselskaper for å ligge i forkant av de som prøver å lure systemet, sier generaldirektør Olivier Niggli. 

For at et stoff eller en metode skal havne på listen, må det oppfylle to av følgende tre kriterier: 1. Har potensial til prestasjonsforbedring, 2. Utgjør en helserisiko før utøver, 3. Skader idrettens anseelse. 

Publisert: 02.10.17 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).