WADA setter i gang granskning

Vil komme til bunns i opplysninger om doping i Russland.

Verdens antidopingbyrå (WADA) varslet i går at de igangsetter en granskning etter de tyske TV-dokumentarene som ble vist i forrige uke.

Daglig leder, Anders Solheim, er glad for at WADA vil gjøre det de kan for å komme til bunns i de påstander som fremkommer på tysk tv.

- Det er bra at WADA, som et uavhengig internasjonalt antidopingorgan, nå iverksetter en frittstående undersøkelse. Det er avgjørende for utøvere, antidopingorganisasjonene og laboratoriene at påstandene om systematisk dopingbruk, korrupsjon og det at positive prøver skal ha blitt skjult, undersøkes grundig, sier Anders Solheim.

Russlands antidopingbyrå (RUSADA), WADA og Antidoping Norge har siden 2009 hatt en trilateral samarbeidsavtale. Denne avtalen utgår 31. desember 2014.

- Det er foreløpig uavklart hva som skjer videre med dette samarbeidet. Vi mener det nå er naturlig å avvente utfallet av den granskning som vil bli igangsatt, sier Anders Solheim.

Les pressemeldingen fra WADA.

Også RUSADA vil ettergå påstandene som fremkommer i dokumentaren. Les pressemeldingen fra RUSADA.

Publisert: 11.12.14 - Oppdatert: 21.11.17

Flere artikler

Daglig leder Anders Solheim og USADA-sjef Travis Tygart under avtalesigneringen. I bakgrunnen: Fungerende styreleder Vebjørn Rodal, idrettspresident Tom Tvedt og statsminister Erna Solberg. Foto: Stian S. Møller
Inngikk samarbeid med USADA

I 2018 arrangerte ADNO m. fl. et stort internasjonalt seminar, og signerte samtidig samarbeidsavtale med det amerikanske antidopingbyrået (USADA).