Testing av hest

Stiftelsen Antidoping Norge har en avtale med Norges Rytterforbund (NRYF). Avtalen innebærer at Antidoping Norge foretar prøvetakingen av hest.

NRYF er høyeste myndighet i Norge innen ryttersporten og omfatter syv ulike grener: Sprang, dressur, feltritt, distanse, kjøring, voltige, islandshest og ridning for funksjonshemmede. Tidligere har det nasjonale rytterforbundet selv drevet kontrollprogrammet.

Fra 1. januar 2011 overtok Antidoping Norge dette ansvaret.

- For hesteidretten er dette en banebrytende avtale. Avtalen med Antidoping Norge sikrer en oppbygging som er i tråd med regelverket for antidoping som gjelder i humanidretten. På den måten etableres en uavhengighet også i antidopingregelverket for hest ved at prøvetaking og utredning av påtalespørsmålet foretas av Antidoping Norge, sa Kristin Kloster Aasen, president i Norges Rytterforbund, i en pressemeldingda avtalen ble offentliggjort.

God hestevelferd er førsteprioritet for NRYF. Samtidig er forbundet opptatt av at medlemmer i idrettslag tar et aktivt standpunkt mot doping. Den nye avtalen sikrer et antidopingprogram som inneholder både et forebyggende opplæringsprogram og dopingkontroller.

Prøvene vil bli analysert på et laboratorium som er godkjent av Det internasjonale rytterforbundet (FEI) og analyseres på bakgrunn av dopingliste fastsatt av Federation Equestre Internationale (FEI), tilgjengelige for medlemmene på www.rytter.no.

Antidopingprogrammet forutsetter finansiering fra andre kilder enn spillemidler til idrettsformål.